Gaia-X Market-X Conference & Expo Viedeň

Gaia-X Market-X Conference & Expo Viedeň

Market-X_banner_desktop-01

Vysoko očakávaná konferencia a expo Market-X sa konala 14.-15. marca vo Viedni v Rakúsku. Podujatie sa zhromaždilo viac ako 450 vedúcich predstaviteľov odvetvia, tvorcov politík a odborníkov z Európy i mimo nej.

Udalosť Market-X bola výrazným úspechom s tromi kľúčovými výsledkami, ktoré výrazne ovplyvnia technologický priemysel. Po prvé, na podujatí bol úspešne spustený Digital Clearing House Gaia-X (GXDCH), rozhodujúca súčasť iniciatívy GAIA-X. GXDCH ponúka automatizovaným spôsobom riešenie na jednom mieste na overenie súladu s pravidlami GAIA-X.

Gaia – X Hub Slovensko bol zastupovaný koordinátorom a niekoľkými zástupcami našich ministrov. Boli sme radi, že sme mali s 1. štátnym tajomstvom ministra hospodárstva, pánom Petrom Švecom. Počas návštevy by sme mohli pokračovať v diskusii s EIT Manufacturing, ktorá podporuje hospodárstvo založené na údajoch vo výrobných odvetviach.

Okrem toho udalosť predstavovala oznámenie prvých dvoch uzlov GXDCH: Aruba a T-Systems. Nakoniec, ďalšie dva majáky spojili sily s GAIA-X, vrátane budúcej mobility GAIA-X 4, ktorá sa zameriava na inteligentnú mobilitu mesta a Omega-X pre Energy Datapace.

Ďakujem všetkým účastníkom a rečníkom, ktorí túto udalosť urobili úspechom! Vaša prítomnosť a príspevky urobili obrovský rozdiel a bez vás sme to nemohli urobiť.

Nahrávka konferencie a obrázky budú čoskoro k dispozícii na webovej stránke podujatia: https://gaia-x.eu/market-x/